söndag 6 januari 2013

Baby shower med snittar, GI-pavlova och blöjtårta!

Idag har vi haft en surprise baby shower hos oss! Bästa vännerna C&E ska ha barn så jag och E bestämde oss för att kontakta några av deras vänner och bjuda in dem till lite kalas. Här ser vi maten uppdukad på mitt finfina enorma kakfat som jag byggde inför vår bröllopsfest. Kul att det kom till användning igen!


På kalaset bjuds det på bellinis, fika och lite enkel mat - här ser vi två snittar på pumpernickel, den ena med en röra gjord på varmrökt lax, majonnäs, crème fraîche och gräslök...


... och den andra med en röra gjord på riven cheddar, majonnäs, creme fraiche, cayennepeppar, vitpeppar och cornichons.



På sötbordet står även denna fina GI-pavlova. Marängbotten är gjord på 5 äggvitor, 2 dl sucrin och lite salt. Detta vispades ihop tills man kunde vända skålen upp och ner. På ett bakplåtspapper ritade jag ut en cirkel, vände på pappret och hällde ut marängen för att sedan forma den efter cirkeln. Marängen åkte in i ugnen på 140° i en timme. Pavlovan dekorerades med vispgrädde som hade sötats med en tesked vaniljocker (sucrin ger inte så jättesöt smak, utan mer kall smak), björnbär, hallon och passionsfrukt.



Gårdagens panna cotta serverades även idag, men denna gång i små glögglas. Panna cottan varvades på fatet med blodapelsinsklyftor.



Ja ok, allt var kanske inte GI på fikabordet men vad är väl en baby shower utan cup cakes? Men, jag var duktig och åt ingen! Till skillnad från vissa andra... (E)

Men här kommer bästa GI-receptet ever! Ge bort en blöjtårta eller diaper cake. Inte så god att äta kanske men ger paret ett bra stash med blöjor den första tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar