söndag 16 september 2012

Lammfrikassé

Idag har vi ätit långkok här hemma. Jag blev otroligt sugen på lamm häromdagen så när jag hittade fina bitar affären idag passade jag på! Börja med att tärna köttet och bryn det i olivolja i omgångar. Ta ur köttet och stek därefter en skivad lök, sex hackade vitlöksklyftor och en knippe strimlad salladslök. Stek det i några minuter och häll på en skvätt vatten och låt koka tills löken mjuknat. Lägg tillbaka köttet i grytan, lägg i en knippe hackad dill och två strimlade hela romansalladshuvuden. Blanda runt tills salladen krympt ihop och häll på vatten så det täcker. Låt koka i 2,5 timme varav de två första timmarna med locket på. Blanda ihop två ägg, en matsked turkisk yoghurt och saften från en citron. Ta av kastrullen från plattan och blanda i äggblandningen. Smaka av med socker, salt och peppar. Denna lammgryta serverade jag med fullkornsbulgur som hade fått koka i buljong och lite tomatpuré samt sparrisbroccoli vid sidan av. Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar