fredag 28 september 2012

Friday dinner

E och jag är riktiga vanemänniskor. Vi tycker om att äta samma rätter på bestämda dagar och fredagar är inget undantag. Är det en fredag på landet så blir det Pluras sherrykyckling (i alla fall innan vi började äta GI) och är det en fredag i stan blir det kött, pommes och bea. Nu kör vi ju GI som sagt så potatisen fick vi hoppa över, men efter det lyckade försöket med aubergine sticks, provade vi igen att fritera grönsaker - denna gång blev det zucchini. Det fungerade minst lika bra!

Köpt bea eller hemmagjord? Jag tycker att svaret är rätt enkelt. Särskilt när det finns så mycket god bearnaise i butikerna. Den bästa? Helt klart Cajsa Wargs tryffelbearnaise. Once you go tryffelbea you never go back! Och bor man ett stenkast ifrån St Eriksplan blir det väldigt ofta en sväng förbi denna fantastiska matbutik.



E har legat hemma sjuk även idag och behövde något som kunde pigga upp honom efter att ha varit sjuk och uttråkad en hel dag så det blev lite snacks och en present. 70%-ig belgisk choklad, franska korvar och ostar och första säsongen av Borgias. En lugn hemmakväll i kväll för att kurera. Imorgon bär det av till Dalarna för mig och C för herrgårdsweekend. De äkta männen E & E drar till Öl och Whiskeymässan. Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar