onsdag 22 maj 2013

Spenat- och ramslökssoppa med tryffelsalsiccia och ägg

Häromdagen skrev jag till Coop och klagade på att jag hade fått dålig mat vid flera tillfällen. Kompensationen kom veckan därefter, dvs i fredags när vi åkte förbi Coop Extra i Åkersberga som hade lovat att bjuda oss på en middag. Visst, tänkte vi och förväntade oss ett par biffar. Vi blev positivt överraskade när mannen i delin tog fram en enorm korg fylld med godsaker i form av ostar, skinkor, frukt, grönsaker, biffar och korv. Vi tackade för korgen och åkte därefter till Willys för att komplettera vår helgmeny. Visst är det bra att de tar hand om de kunder som klagar men det gör ju inte kvaliteten på deras mat bättre. Nej, i framtiden handlar vi på Willys, både billigare och bättre. Dessutom finns det ju en fiskbil utanför Willys i Arninge så vi kan få vår färska fisk också, vilket var det som lockade oss till Coop från början. Maten vi fick i korgen har dock varit väldigt bra och vi har verkligen njutit denna helg. Som grädde på moset åt vi söndag lunch denna fantastiska soppa som toppades med en tryffelsalsiccia från korgen.

Spenat- och ramslökssoppa med tryffelsalsiccia och ägg
2 pers

0,5 gul lök, hackad
2 dl fryst spenat, hackad
1 dl ramslök, hackad
2 msk vitt vin
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
vatten
1 dl grädde
salt, peppar
2 ägg
1 tryffelsalsiccia

Fräs löken i oljan. När den mjuknat häller du på vinet och låter det puttra in. Lägg i ramslöken, spenaten, buljongtärningen och fyll på med vatten så det nästa täcker. Låt puttra i 15 minuter. Häll i grädden, smaka av med salt och peppar och låt puttra några minuter till. Vid sidan av har du stekt en korv och kokat två ägg. Skiva upp korven och dela äggen i två delar och garnera soppan med dessa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar