onsdag 15 maj 2013

Pasta med salsicciasås

Hur sugen kan man bli på en särskild maträtt? Jo, det ska jag berätta för er! Inför förra helgen, som skulle tillbringas på landet, köpte vi några italienska korvar, som kunde blir ett sorts alternativ om det skulle bli regn någon dag. S skulle ju ändå följa med ut och vi ville ju inte hamna där ute med bara en massa mat som skulle grillas ute i fint väder om det skulle vara så att vädret enbart tillät hemmakvällar med rödvin så vi hade i alla fall korvarna som en sorts backup. Att korvarna skulle resultera i pasta med salsiccia, vitt vin och grädde var tanken från början. E fastnade för denna rätt från första början och föreslog varje lunch och middag att vi skulle äta denna rätt. Tyvärr, för hans del, blev helgen ju bara soligare och soligare, och jag hade då ingen lust att äta pasta och rödvin utan snarare sill eller grilla. Från onsdag kväll till söndag kväll var salsicciapastan det som E rekommenderade men ändå blev det alltid en annan rätt som serverades. E åkte till Nigeria i måndags och hans önskan var att salsiccian inte skulle ätas upp utan att han skulle få smaka nu under tiden som han är borta. Nu skulle han komma hem igen på fredag men så under onsdagen kom det ett mejl om att han kommer hem redan torsdag morgon, och eftersom jag då skulle träffa J på onsdagkvällen, bestämde jag mig för att servera just pasta med salsicciasås så att resterna ligger och väntar på E i en lunchlåda när han kommer hem från flyget.

Pastan som används i den här rätten är tagliatelle, och i detta fall vit fiberpasta. När jag googlar på vit fiberpasta så verkar den ha lika bra värde som fullkornstagliatellen och tacka gudarna för det för den är sjuttsingen tusen gånger godare än fullkorn!

Pasta med salsicciasås
4 pers

400 g tagliatelle
300 g salsiccia, urtagen ur skinnet
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 msk olivolja
7 körsbärstomater, delade i bitar
salt, peppar
parmesan

Gröp ur köttet ur korvarna. Stek löken mjuk i oljan och ha i därefter vitlöken. När vitlöken fått mjukna har du i korvköttet (heter det det på svenska, det heter ju sausage meat på engelska?) och steker med det. Ha i vinet och låt puttra in innan du lägger i tomater och låter dem mjukna. Ha till sist i grädden, salt och peppar och låt koka ihop. Servera med kokt pasta och parmesan, både i såsen och över hela rätten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar