söndag 12 maj 2013

Grillad fisk med salsa verde

Så var vi ute på landet igen den här fantastiska långhelgen då de hela tiden lovade regn men allt vi fick var strålande solsken. Mycket har fixats: hallonbuskarna är nu redo, båten är klar att sjösättas och de sista gamla löven har nu krattats bort. Den här helgen kom också fina vännen S med ut till ön, och tur för mig är hon lika morgonpigg som jag så när E fortfarande snarkade gick hon och jag ut på långa promenader innan frukost. När man är ute på landet och solen skiner, ja då kan man inget annat än att grilla och denna gång var det dags för sea bream. Lite skumt i och för sig  att inte äta svensk fisk, till och med en fisk som inte har ett svenskt namn, men den var väldigt god. Vi blev dock lite överraskade av att Coop inte ens hade rensat fisken, är det något vi missat där? Inte håller sig fisken färskare om man inte rensar den?

Fisken i sig går det inte att misslyckas med. Lite citron, örter, salt och peppar så blir den perfekt om den får grillas en stund på varje sida. Till detta åt vi grillad zucchini och fänkål och en salsa verde to die for! Salsa verde är helt enkelt en grön sås, inte svårare än så. Den serveras kall.

Salsa verde 
4 pers
1 kruka basilika
0,5 kruka persilja
0,5 dl olivolja
1-2 msk rödvinsvinäger
2 msk kapris (saltad)
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
salt 
peppar

Blötlägg kaprisen i en timme innan du börjar med såsen. Blanda allt sedan i en mixer och mixa till en slät sås. Salta och peppra. Klart!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar