lördag 18 maj 2013

Sparris med ramslök... och så sillunchen förstås!

Ramslökstider är fina tider! Jag har dock aldrig hittat ramslöken ute i det vilda utan jag pallrar mig snällt in till Cajsa Warg och köper en förpackning av dessa goda vitlökssmakande blad. Sen finns det ju andra som har tillgång till hur mycket ramslök som helst vilket måste vara en underbar känsla, vi andra dödliga får kika in på sidan och inspireras och drömma.

Lördag på landet betyder sillunch. Så är det bara. I början av vår GI-tid tyckte vi att sillunchen var en sån där svår nöt att knäcka, lite som sherrykycklingen, eftersom färskpotatisen försvann, men genom att lägga till kokta ägg, sparris, stenbitsrom och en god prästost blir sillunchen till återigen något att längta efter! Idag har vi stekt sparrisen och sedan vänt den i ramslök, citron och prästost, inspirerade av Lisa FW. Gott!


Sparris med ramslök
2 pers

1 knippe sparris
10 blad ramslök,grovhackade
2 msk smör
1 msk olivolja
1 msk citron
2 msk riven prästost
salt, peppar

Smält smöret och oljan i en panna. När smöret fräst klart lägger du i sparrisen. Stek den mjuk i ett par minuter. Pressa över citronen, ha i ramslöken och den rivna osten och blanda runt. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar