Som alla vet så är jag inget fan av
efterrätter. Jag brukar dra såna där dåliga skämt som att jag är redan så söt
att jag inte behöver äta mer sött. Fånigt jag vet, men det lockar liksom
aldrig. Nu var ju dock detta en mjölkfri middag och då går det inte så bra att
servera ostar så det fick bli chokladmousse. Den här efterrätten är gjord på
alpro soyavisp.
Mjölkfri chokladmousse
4 pers
2 dl alpro visp
1 paket 85% choklad
2 äggulor
2 msk kaffe
1 msk whiskey
2 msk vaniljsocker gjort på stevia socker
Vispa grädden så hårt det går. Smält all
choklad utom någon ruta. När chokladen har svalnat lite rör du i äggulorna och
därefter whiskeyn och kaffet. Rör ned sockret i grädden och vänd därefter ner
chokladen i grädden. Häll upp i fina glas och förvara I kylen tills det är dags
att äta. Riv över lite choklad innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar