Gratinerad löksoppa
4 pers
4 gula lökar, skivade
45 g smör
1 msk olja
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
3 msk bovetemjöl
1 l kalvbuljong
1 dl vitt vin
riven ost
2 + 0,5 dl riven ost
6 skivor low carb-bröd
1 msk riven lök
olivolja
Stek sakta löken i smöret och oljan i 15 minuter. Ha därefter i salt och socker och stek i en halvtimme till. Därefter har du i mjölet och rör runt en stund innan du häller i buljongen och vinet. Låt koka med locket på glänt i 40 minuter. Smaka av. Sätt ugnen på 160°C. Häll upp soppan i skålar. Lägg lite riven ost och riven lök i varje skål. Lägg på brödet och strö över resten av osten och så en skvätt olja på toppen. Ställ in soppan i ugnen i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar