onsdag 29 maj 2013

Dubbelpanerad rödspätta med blomkålsmos och remouladsås

Idag är det back to basics. Vanlig enkel mat utan konstigheter. De har billig rödspätta på Daglivs den här veckan så jag passade på att köpa ett par. Hade aldrig rensat plattfisk tidigare i mitt liv men fick en lektion av kollegan J som tydligen inte gör annat än fiskar och äter rödspätta hela somrarna på landet. Vilken lycka! Läste en blogg tidigare idag om en tjej som hade lagat något liknande så jag kom på att jag också skulle göra panerad fisk med remouladsås för att visa hur min var. Tyvärr har jag glömt vilken blogg det var jag läste det på och där jag lovade att laga samma. Typiskt mig, guldfiskminne. Jag hade lite väl mycket creme fraiche och majonnäs i min remoulad den här gången, jag gillar den bättre när den är tjock i konsistensen och nästan som en köpe-potatissallad snarare än en sås, så läs receptet hellre än titta på bilden! Den smakade dock bra ändå!

Dubbelpanerad rödspätta med blomkålsmos och remouladsås
4 portioner

2 hela rödspättor, fileade
1,5 dl bovetemjöl
1 ägg
1 burk sesamfrön
2 dl parmesan
salt, peppar
30 g smör till stekning

Moset
1,5 st blomkål
1 msk dijonsenap
50 g smör
salt, peppar

Såsen
1,5 msk kapris, hackad
1 saltgurka, hackad
1 ägg, hackat
1,5 msk persilja
1,5 msk dill
1 msk dijonsenap
1 msk citron
1,5 msk creme fraiche
1,5 msk majonnäs
 salt, peppar

Filea fisken. Vänd den först i mjölet, därefter i ägget och sen i sesam-och parmesanblandningen. Fräs en rejäl klick smör i pannan och stek filéerna tills de är fina och gyllenbruna.

Koka blomkålen, mosa den och tillsätt smör och senap. Salta och peppra.

För såsen blandar du bara alla ingredienser. Piece of cake.



tisdag 28 maj 2013

Buffalo chicken wings med bluecheesedip

Ja ok, kanske inte den vanligaste rätten att äta en helt vanlig måndag, och särskilt inte till middag bara så där. Men, är man sugen så är man och ni som känner mig vet att jag alltid går på sug när jag planerar middagen. Jag fick gå runt rätt länge och kika på Daglivs innan suget dök upp - riktigt krispiga och syrligt kryddstarka kycklingvingar och en ädelostdipp till, precis så som man får dem på nån härlig bar eller restaurang i USA. Till det åt vi majskolv och refried beans med strimlad färsk lök på, bönorna är dock ej hemgjorda utan köpt på burk.

Buffalo chicken wings med bluecheesedip
4 pers

Kycklingen
900 g kycklingvingar, delade i två bitar
1 msk matolja
1 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
1 dl mjöl (jag tog bovetemjöl)

1 vitlöksklyfta, pressad
100 g smör
6 msk Louisiana Hot Sauce
1 tsk Tabasco
1 tsk Worcestershiresauce
2 msk citronsaft
salt

Dippen
140 g ädelost
1,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk citronsaft
salt, peppar

Sätt ugnen på 230°C. Dela kycklingvingarna så du får själva klubban och den platta delen, vingpsetsen kan du skippa. Lägg dem i en skål tillsammans med oljan och saltet och blanda runt så du täcker hela bitarna. Lägg därefter ner bitarna i en plastpåse som du hällt mjöl och cayennepeppar i. Knyt igen påsen och skaka tills de är helt täckta av mjölet. Lägg dem i en oljad panna och in i ugnen. Först 25 minuter, sen vänder du på dem och låter dem vara inne i 30 minuter till.

Under tiden blandar du alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låter koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Dippen gör du i en mixer. Smaka av med salt och citron.

När kycklingen är klar är den fint gyllenbrun. Häll marinaden över och blanda runt så den täcker överallt.

Njut.


Va slarvigt av mig att inte torka av tallriken innan jag fotade! Ska inte hända igen. Tjingeling!


fredag 24 maj 2013

Albóndigas con salsa de almendras - spanska köttbullar i mandelsås

Jag har många matminnen från min tid i Spanien. Jag tror att det var under den tiden som mitt matintresse började blomma. Visst hade jag alltid varit intresserad av matlagning (tack Mamma för Kalle Ankas kokbok när jag var tiny!) men under året i Granada gjorde jag och C en deal. Dealen gick ut på att hon städade åt mig så länge jag såg till att det alltid fanns mat på bordet, hur jag lyckades med den dealen kan jag inte förstå men vi var båda väldigt nöjda med vår del, eller vad säger du C? C:s mamma gav oss en prenumeration på Allt om mat som skickades ner till Andalusien och vi lusläste den och lagade allt möjligt gott.

Lägenheten vi bodde i delades med två spanska tjejer, Desiree och Tere. Tjejernas föräldrar bodde i pueblos utanför Granada och de åkte båda ofta hem för att hälsa på. När de kom tillbaka in till stan hade de väskorna fyllda med mat som deras mammor hade lagat. De hade så mycket mat med sig att Desiree var tvungen att köpa en extra frys som hon hade i vårt vardagsrum. Varje lunch dök hon ner i den där frysen och drog upp något gott som hon värmde upp och åt med en bit baguette. Den här rätten, köttbullar i mandelsås, var en sådan rätt som jag ibland fick smaka på och som jag drömde om i flera år efter att vi hade flyttat hem. Det här är dock första gången jag lagar den. En sak jag gjorde fel, jag mixade inte mandeln tillräckligt fint. Så när ni ser den nu här, tänk snarare att den ska se ut som kycklingen i mandelsås jag gjorde för ett tag sedan snarare än grovkornigt som den här blev. Men smaken var det absolut inget fel på, snarare tvärtom.

Laga det här ikväll och köp hem en god baguette. Doppa brödet i såsen och skippa potatisen. Vi köpte lite fullkornsbröd men det var för syrligt och passade inte alls. I stället värmde vi på lite bulgur, ingen höjdare men Lidl, där jag handlade, har inte samma utbud av Low carb-bröd.

Albóndigas con salsa de almendras
6 pers

Bullarna
1 kg blandfärs
2 vitlöksklyftor, pressade
2 ägg
2 msk persilja
salt 
peppar
mjöl (jag tog bovetemjöl)
olivolja

Såsen
200 g sötmandel
4 vitlöksklyftor
3 dl vatten
1,5 dl vermouth
en nypa saffran
1 lagerblad
rikligt med peppar
salt

Börja med att blanda ingredienserna för köttbullarna och rulla till köttbullar stora som golfbollar. Rulla köttbullarna i mjölet. Värm upp olivolja i en stekpanna och stek på medelhög värme. Bränn inte köttbullarna! Plocka upp köttbullarna när de börjar bli klara, häll på lite vatten i pannan så bottenskrapet lossnar. Häll över i en gryta.

Skålla och skala mandeln. Stek den i olivolja. När den börjar ta färg lägger du i vitlöksklyftorna. När allt fått färg häller du allt i en mixer och fyller på med lite vatten. Mixa till en massa. Blanda övriga ingredienser i en kastrull tillsammans med bottenskrapet/oljan/vattnet och låt koka ihop i tio minuter. Blanda därefter i mandelmassan och låt koka lite till så det tjocknar. Lägg i köttbullarna och låt puttra några minuter. Strö över lite persilja kort innan servering.


torsdag 23 maj 2013

Halloumisallad med svarta bönor, quinoa och ruccoladressing

Igår på FB efterlyste jag middagstips eftersom min fina vän H skulle komma över. Hon är vegetarian och vi ville äta GI och jag insåg att det skulle bli lite av en utmaning för mig. Gå gärna in på Facebooksidan och kommentera, eller varför inte göra det här? Jag blir bara glad av interaktion. Hur skulle du ha gjort den här rätten? Eller finns det något särskilt tillfälle då du kan tänka dig att laga just en särskild rätt? Där kan du också se bild på den ramslöksplanta som kom med posten igår från den här bloggaren.  För tillfället är plantan planterad i ett gammal tvättkittel på vår uteplats men ska planteras om ute i trädgården på landet så fort vi får möjlighet att åka ut.

Nåja kvällens rätt blev i alla fall en halloumisallad och blev väldigt lyckad. Funkar perfekt på en härlig sommardag, eller också på en lite gråmulen dag som igår. Tyvärr fick H vänta rätt länge på att bli serverad. Jag vet inte vad det var, kanske är det mina promenader till och från jobbet som gjort att jag är alldeles vimsig när jag kommer hem. Vid åtta satt vi i alla fall till bords, och det var nog en timme senare än vad jag hade räknat med. Sorry H, hoppas du inte hungrade ihjäl!

Halloumisallad med svarta bönor, quinoa och ruccoladressing
4 pers

1 paket halloumi, skivad
1 paket pärltomater, delade itu
100 g champinjoner
olivolja
salt, peppar
1 påse babyspenat
2 dl quinoa
1 burk svarta bönor, avrunna
0,5 röd lök, småhackad
citron i klyftor

Dressingen
1 påse ruccola
1 dl gräddfil
1 tsk fransk senap
1 msk citron
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

Sätt ugnen på 150º C. Lägg tomaterna i en ugnsform med lite olivolja och salt och in i ugnen i en timme. Efter en timme lägger du i champinjonerna och låter dem steka med. Koka quinoan som det står på paketet. Blanda den sedan med bönorna, häll i lite olivolja, salta och peppra. Stek halloumiskivorna i en torr stekpanna. Lägg ruccolan i en mixer tillsammans med övriga ingredienser och mixa till slät dressing. Vi lade upp först spenaten, sen bönröran, sen champinjonerna och tomaterna. Därefter halloumin och så strödde vi löken över innan vi hällde på dressignen och lite olivolja. Jättegott blev det!

onsdag 22 maj 2013

Spenat- och ramslökssoppa med tryffelsalsiccia och ägg

Häromdagen skrev jag till Coop och klagade på att jag hade fått dålig mat vid flera tillfällen. Kompensationen kom veckan därefter, dvs i fredags när vi åkte förbi Coop Extra i Åkersberga som hade lovat att bjuda oss på en middag. Visst, tänkte vi och förväntade oss ett par biffar. Vi blev positivt överraskade när mannen i delin tog fram en enorm korg fylld med godsaker i form av ostar, skinkor, frukt, grönsaker, biffar och korv. Vi tackade för korgen och åkte därefter till Willys för att komplettera vår helgmeny. Visst är det bra att de tar hand om de kunder som klagar men det gör ju inte kvaliteten på deras mat bättre. Nej, i framtiden handlar vi på Willys, både billigare och bättre. Dessutom finns det ju en fiskbil utanför Willys i Arninge så vi kan få vår färska fisk också, vilket var det som lockade oss till Coop från början. Maten vi fick i korgen har dock varit väldigt bra och vi har verkligen njutit denna helg. Som grädde på moset åt vi söndag lunch denna fantastiska soppa som toppades med en tryffelsalsiccia från korgen.

Spenat- och ramslökssoppa med tryffelsalsiccia och ägg
2 pers

0,5 gul lök, hackad
2 dl fryst spenat, hackad
1 dl ramslök, hackad
2 msk vitt vin
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
vatten
1 dl grädde
salt, peppar
2 ägg
1 tryffelsalsiccia

Fräs löken i oljan. När den mjuknat häller du på vinet och låter det puttra in. Lägg i ramslöken, spenaten, buljongtärningen och fyll på med vatten så det nästa täcker. Låt puttra i 15 minuter. Häll i grädden, smaka av med salt och peppar och låt puttra några minuter till. Vid sidan av har du stekt en korv och kokat två ägg. Skiva upp korven och dela äggen i två delar och garnera soppan med dessa.




söndag 19 maj 2013

Pimientos de padrón

Är det inte fantastiskt när ingredienser som tidigare enbart kunde hittas i landet det kom ifrån, numera finns i var och varannan matbutik i Sverige? När jag bodde i Spanien var pimientos de padrón en tapasrätt man kunde hitta på de flesta restauranger, men att hitta dem här i Sverige var en omöjlighet. Tolv år senare (jisses va gammal jag är!) slänger jag upp några spett med dessa småpaprikor på grillen i ett par minuter och häller sedan olivolja och flingsalt på dem och äter som snacks innan maten. Obs, berätta inte för någon att detta är en av mina favoriter. Eftersom jag är känd för att inte tycka om paprika så är dessa kanske inte något man förväntar sig att jag ska äta men de är ju såååå goda! Dessutom är grön paprika (i små mängder) ok. Röd och gul paprika är inte det. Tack för mig!



lördag 18 maj 2013

Beer in the butt chicken

De senaste åren har vi hakat på trenden med beer in the butt chicken. Det är lite roligt och faktiskt ett väldigt enkelt sätt att tillaga kyckling på grillen. Kycklingen blir väldigt saftig! Ett tips är dock att ta av alla värmeledande smycken som du har på dig innan du försöker dig på att ställa upp kycklingen på grillen för det är otroligt varmt och det blir oerhört olyckligt när du bränner fingret på vigselringen.

Ett annat tips är att ta en sån där folieform snarare än att göra din egen för det ger mer stadga.

Tredje tipset är att sätta lite folie på "fötterna" kanske också lite på rumpan på kycklingen för att dessa inte ska brännas.

Det kommer inget recept denna gång utan kör på eget manér, så som du själv gillar att tillaga din kyckling. Dvs, salta och peppra insidan av kycklingen. Smörj in den med det som du gillar, vi kör på harissa för att det är gott, men vad som helst funkar egentligen. Därefter tar du en ölburk, gärna en 50 cl. Klipp av toppen. I ölburken kan du ha egentligen vad som helst. Själv är jag inte så jätteförtjust i öl, så möjligen att det är nån deciliter porter i botten, sen citron, buljong och kanske nån vitlök. När glöden är perfekt flyttar du ut den till sidorna och ställer folieformen i mitten, möjligen på lite av kolen. Viktigast är att formen är står stabilt. Tryck in ölburken i kycklingen, prova gärna innan du ställer den på grillen att den står stabilt. Ställ sedan burken och kycklingen i formen på grillen. För att förenkla det kan du spetsa kycklingen med ett par grillspett genom kycklingen och låta handtagen vara utanför grillen. Sätt därefter på locket och håll koll på kyckligen, efter ca en timme är den klar. Kika på kycklingen nån gång under tiden och skär ett snitt vid låret för att se när den är klar. 

Servera den om du vill med en varm sallad gjord på blomkål, grillade tomater och ramslök. Eller om du inte vill, med sån där god potatis som du får äta men som inte jag får äta! Eller bröd! Eller annat gott...


Sparris med ramslök... och så sillunchen förstås!

Ramslökstider är fina tider! Jag har dock aldrig hittat ramslöken ute i det vilda utan jag pallrar mig snällt in till Cajsa Warg och köper en förpackning av dessa goda vitlökssmakande blad. Sen finns det ju andra som har tillgång till hur mycket ramslök som helst vilket måste vara en underbar känsla, vi andra dödliga får kika in på sidan och inspireras och drömma.

Lördag på landet betyder sillunch. Så är det bara. I början av vår GI-tid tyckte vi att sillunchen var en sån där svår nöt att knäcka, lite som sherrykycklingen, eftersom färskpotatisen försvann, men genom att lägga till kokta ägg, sparris, stenbitsrom och en god prästost blir sillunchen till återigen något att längta efter! Idag har vi stekt sparrisen och sedan vänt den i ramslök, citron och prästost, inspirerade av Lisa FW. Gott!


Sparris med ramslök
2 pers

1 knippe sparris
10 blad ramslök,grovhackade
2 msk smör
1 msk olivolja
1 msk citron
2 msk riven prästost
salt, peppar

Smält smöret och oljan i en panna. När smöret fräst klart lägger du i sparrisen. Stek den mjuk i ett par minuter. Pressa över citronen, ha i ramslöken och den rivna osten och blanda runt. Salta och peppra.

fredag 17 maj 2013

Café de Paris-champinjoner!

Jag promenerade hem från jobbet igår vilket tar ca 45 minuter. Under den tiden hann jag bli oerhört hungrig, nästan så där hungrig som jag brukade bli när jag åt vanlig mat. Kan det vara så att pastan från igår ändå hade rätt snabba kolhydrater? I alla fall var mat det enda jag kunde tänka på under promenaden. När jag väl kom till St Eriksplan hade jag kommit fram till två saker:

- champinjonerna som C&E grillade i söndags var goda.
- Café de Paris-sås var det länge sen jag åt.

Det fick alltså bli en grillad kyckling, lite sparris och sen champinjoner gratinerade med en snabbvariant på café de paris-sås. En riktig café de paris-sås innehåller ca 15 ingredienser och kräver sin tid men den här går på ett kick!

Café de Paris-champinjoner
4 pers

12 champinjoner
3 msk crème fraîche
1 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk worcestershiresås
1 msk curry
salt, peppar

Ta av foten på champinjonerna och lägg dem i en ugnsform med undersidan uppåt. Blanda övriga ingredienser och häll i champinjonerna. Ställ in formen i ugnen på 200° i ca 15 minuter. Servera som tillbehör till något gott.


onsdag 15 maj 2013

Pasta med salsicciasås

Hur sugen kan man bli på en särskild maträtt? Jo, det ska jag berätta för er! Inför förra helgen, som skulle tillbringas på landet, köpte vi några italienska korvar, som kunde blir ett sorts alternativ om det skulle bli regn någon dag. S skulle ju ändå följa med ut och vi ville ju inte hamna där ute med bara en massa mat som skulle grillas ute i fint väder om det skulle vara så att vädret enbart tillät hemmakvällar med rödvin så vi hade i alla fall korvarna som en sorts backup. Att korvarna skulle resultera i pasta med salsiccia, vitt vin och grädde var tanken från början. E fastnade för denna rätt från första början och föreslog varje lunch och middag att vi skulle äta denna rätt. Tyvärr, för hans del, blev helgen ju bara soligare och soligare, och jag hade då ingen lust att äta pasta och rödvin utan snarare sill eller grilla. Från onsdag kväll till söndag kväll var salsicciapastan det som E rekommenderade men ändå blev det alltid en annan rätt som serverades. E åkte till Nigeria i måndags och hans önskan var att salsiccian inte skulle ätas upp utan att han skulle få smaka nu under tiden som han är borta. Nu skulle han komma hem igen på fredag men så under onsdagen kom det ett mejl om att han kommer hem redan torsdag morgon, och eftersom jag då skulle träffa J på onsdagkvällen, bestämde jag mig för att servera just pasta med salsicciasås så att resterna ligger och väntar på E i en lunchlåda när han kommer hem från flyget.

Pastan som används i den här rätten är tagliatelle, och i detta fall vit fiberpasta. När jag googlar på vit fiberpasta så verkar den ha lika bra värde som fullkornstagliatellen och tacka gudarna för det för den är sjuttsingen tusen gånger godare än fullkorn!

Pasta med salsicciasås
4 pers

400 g tagliatelle
300 g salsiccia, urtagen ur skinnet
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 msk olivolja
7 körsbärstomater, delade i bitar
salt, peppar
parmesan

Gröp ur köttet ur korvarna. Stek löken mjuk i oljan och ha i därefter vitlöken. När vitlöken fått mjukna har du i korvköttet (heter det det på svenska, det heter ju sausage meat på engelska?) och steker med det. Ha i vinet och låt puttra in innan du lägger i tomater och låter dem mjukna. Ha till sist i grädden, salt och peppar och låt koka ihop. Servera med kokt pasta och parmesan, både i såsen och över hela rätten.



tisdag 14 maj 2013

Ost- och skinkpaj

Varför äter man inte paj mycket oftare? Det är ju helt sjukt gott! Häromdagen skulle vi göra quiche lorraine efter konstens alla regler men det visade sig att vi inte hade rätt ostar och skinkor så vi skippade det franska namnet och körde på den svenska varianten helt enkelt. Botten till den här pajen är gjord på siktat dinkelmjöl vilket gör pajen GI-vänlig. Till pajen åt vi en enkel sallad och dressingen på salladen var resterna av den fantastiska salsa verden som vi lagade för några dagar sedan.

Ost- och skinkpaj
4 pers

125 g smör, rumstempererat
200 g siktat dinkelmjöl
1 msk vatten

200 g gratängost
1 dl prästost
80 g rökt skinka, hackad
1 gul lök, hackad
1 msk smör
3 ägg
4 msk creme fraiche
0,5 dl mjölk
salt
peppar

Sätt ugnen på 200°. Blanda smöret och mjölet och nyp det till en smulig blandning. Blanda i vattnet och knåda det till en deg. Lägg det i en påse i kylen i en halvtimme innan du tar ut den och trycker ut det i en form, naggar och förgräddar i ugnen i tio minuter.
Under tiden steker du löken i smöret tills den mjuknat. Blanda sedan med övriga ingredienser och häll i pajformen. Grädda i ugnen i 30 minuter.




måndag 13 maj 2013

Salvia och parmalindad fläskkotlett med brynt smörsås och parmesanblomkål

När min mor fyllde sextio åkte vi hela familjen till Rom. Nu råkade det vara så att vi alla lyckades få ledigt i augusti och inte tänkte vi mer på det utan snarare att ja, det skulle väl vara varmt men skönt ändå! Ja, lite varmt var inte en överdrift kan man ju säga. Jag minns första dagen då vi bestämde oss för att åka till Colosseum allihopa. Vi var alla helt knallröda i ansiktet av hettan därinne och kom pustande ut därifrån.

Nåja, det blev en bra resa trots värmen och ett matminne jag har därifrån är när vi hade varit i Vatikanen. Jag och E tappade bort de andra inne i Peterskyrkan när vi hittade gången ner till kryptan där bland annat Drottning Kristina ligger. Från kryptan begav vi oss sedan till vatikanmuseet där vi promenerade genom de oändliga rummen fram till Sixtinska kapellet och var därefter vrålhungriga. En kollega hade tipsat om en bra restaurang men tyvärr var den stängd när vi kom fram. Vi frågade taxichauffören om hon kunde rekommendera en bra restaurang i närheten och hon tog oss till en lugnt ställe där det bara var vi och ett bord till. Vi åt en fantastisk trerätterslunch med bl.a. fantastiska zucchiniblommor. (Åh påminn mig om att plocka zucchiniblommor i sommar och äta, ok ätandet behöver du nog inte påminna mig om, det lyckas jag oftast rätt bra med.) E beställde saltimbocca till huvudrätt. Vad jag åt minns jag inte. Jag minns bara att den saltimboccan var helt fantastisk och smälte i munnen. Smaken av salt skinka, kalven och salvian, åh jag dör!


Detta lilla minne dök alltså upp medan vi satt ute och tog en liten aperitif med lite prosciutto, queso manchego och lite ananas samtidigt som vi funderade på vad vi skulle göra av biten fläskkotlett vi hade tagit fram. Det blev alltså en variant på saltimbocca fast med fläskkött. Till köttet gjorde vi en brynt smörsås och folielindad blomkål. Och så grillade plommonkvisttomater. Gott.


Salvia och parmalindad fläskkotlett med brynt smörsås och parmesanblomkål
4 pers

Köttet
4 fläskkotletter
4 skivor parmaskinka
8 salviablad
salt, peppar

Såsen
75 g smör
2 msk olivolja
8 salviablad, hackade
1 vitlöksklyfta, skivad
1 citron, skalet rivet
salt, peppar

Blomkålen
1 blomkålshuvud, uppbruten i buketter
1,5 dl parmesan, riven
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
salt, peppar

Gör folieknyten av alla ingredienserna till blomkålen. Lägg på grillen i ca 15 minuter.
Lägg salviabladen på köttet och linda in hela köttet i parmaskinkan. Salta och peppra och grilla 5 minuter på varje sida.
Smält smöret och låt det bryna tillsammans med olivoljan. Ha i salvian och vitlöksklyftan. Om vitlöken bränns kan du ta upp den och kasta den. Blanda i citronskalet. Salta och peppra.


söndag 12 maj 2013

Grillad fisk med salsa verde

Så var vi ute på landet igen den här fantastiska långhelgen då de hela tiden lovade regn men allt vi fick var strålande solsken. Mycket har fixats: hallonbuskarna är nu redo, båten är klar att sjösättas och de sista gamla löven har nu krattats bort. Den här helgen kom också fina vännen S med ut till ön, och tur för mig är hon lika morgonpigg som jag så när E fortfarande snarkade gick hon och jag ut på långa promenader innan frukost. När man är ute på landet och solen skiner, ja då kan man inget annat än att grilla och denna gång var det dags för sea bream. Lite skumt i och för sig  att inte äta svensk fisk, till och med en fisk som inte har ett svenskt namn, men den var väldigt god. Vi blev dock lite överraskade av att Coop inte ens hade rensat fisken, är det något vi missat där? Inte håller sig fisken färskare om man inte rensar den?

Fisken i sig går det inte att misslyckas med. Lite citron, örter, salt och peppar så blir den perfekt om den får grillas en stund på varje sida. Till detta åt vi grillad zucchini och fänkål och en salsa verde to die for! Salsa verde är helt enkelt en grön sås, inte svårare än så. Den serveras kall.

Salsa verde 
4 pers
1 kruka basilika
0,5 kruka persilja
0,5 dl olivolja
1-2 msk rödvinsvinäger
2 msk kapris (saltad)
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
salt 
peppar

Blötlägg kaprisen i en timme innan du börjar med såsen. Blanda allt sedan i en mixer och mixa till en slät sås. Salta och peppra. Klart!