söndag 3 februari 2013

Fry up - klassisk engelsk frukost

Inläggen på bloggen har varit få denna veckan men man kan ju inte alltid komma på nya rätter, ibland måste man ju faktiskt äta rester eller så blir man sugen på att laga något man redan skrivit om. Imorse skulle vi dock preppa för en heldag framför spisen, och vad behöver man då om inte en ordentlig fry up, eller English breakfast även kallad. Bra bacon, några ägg, champinjoner, tomat och en god korv. Skippa bönorna (för såsen innehåller mycket socker) och så brödet så klart. Du håller dig mätt ändå!


Igår bestämde vi oss för att åka till Rinkeby för att handla kött. Har du inte åkt dit nån gång så gör det! Priserna är låga och köttet är bra! Dessutom hittade jag stora knippen med koriander (varje knippe var som tre krukor!) för 15 kronor styck. Underbart! Utöver något kilo vardera av framlägg av lamm, högrev och nötfärs fick vi även med oss ett kilo lammracks och kalvlägg och kom ändå därifrån mindre än en femhundring pankare! Vi kommer definitivt åka dit igen. Med allt detta kött ställde vi oss i köket och fyllde frysen med ny sats av iransk grytbas, köttfärssås och beef chili. Och koriandern? Ja, den användes också. Men till vad är en annan historia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar