Guiso a la riojana
4 pers
1 blomkålshuvud
10 champinjoner
500 g chorizo
4 vitlöksklyftor, hackade
0,5 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk pimentón de la vera
3 lagerblad
cayennepeppar
Börja med att hälla en skvätt olivolja i en kastrull och häll i en stor hackad lök som du låter bli mjuk i oljan. Därefter har du i 4 hackade vitlöksklyftor och en massa chorizo, både starka och milda, typ ett halvt kilo. Akta så du inte bränner vitlöken! En liten skvätt rödvin och lite tomatpuré och sen i med kryddor; en tesked paprikapulver, tre lagerblad och lite cayennepeppar. Om du känner för lite mer hetta, ha i någon sorts chilipasta, mina korvar var dock tillräckligt starka tycker jag. Täck det hela med buljong och låta koka i ca en halvtimme. Efter de första 20 minuterna har du i blomkålen (om du kör med potatis så har du i den under de 30 minuterna) och låter den mjukna. Smaka av med salt och peppar. Mosa till blomkålen lite så att såsen tjocknar lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar