Ok försök att föreställa er detta: Sommarstället. Strålande sol. En vän kommer förbi. Vännen har planerat hela middagen. Allt du behöver göra är att äta. Och dricka. Och skratta. Inte behöver du blogga heller. För det gör hon. Livet leker.
Blomkåls- och parmesanråraka med crème fraîche och stenbitsrom
(2 pers)
3 dl riven bomkål (ca 1/2
blomkålshuvud)
1,5 dl grovriven parmesan
smör att steka i
salt och nymalen peppar
Till servering
80 g stenbitsrom
0,75 dl crème fraîche 34%
2 msk grovhackad blast av
vårlök (gräslök går också bra)
salt och nymalen peppar
Till förrätt gjorde jag en
råraka på blomkål och parmesan. Jag rev blomkålen och blandade den med grovt
riven parmesan. Eftersom jag inte hade stärkelsen av potatis tog jag ett ägg i
smeten. Jag stekte rårakorna dagen innan, så att vi kunde sitta i solen
istället för att stå i köket när vi väl sågs. Det tar ju lite tid om man vill
få dem krispiga och goda. Det var alla förberedelser.
Väl på plats stekte jag
rårakorna snabbt i en het stekpanna med lite smör, så att de skulle återfå sin
krispighet. Det räckte med någon minut på varje sida. Sen serverade jag dem med
en klick crème fraîche, rikligt med löjrom och finhackad blast av vårlök.
Hälsningar,
S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar