Lördag på landet betyder sillunch. Så är det bara. I början av vår GI-tid tyckte vi att sillunchen var en sån där svår nöt att knäcka, lite som sherrykycklingen, eftersom färskpotatisen försvann, men genom att lägga till kokta ägg, sparris, stenbitsrom och en god prästost blir sillunchen till återigen något att längta efter! Idag har vi stekt sparrisen och sedan vänt den i ramslök, citron och prästost, inspirerade av Lisa FW. Gott!
Sparris med ramslök
2 pers
1 knippe sparris
10 blad ramslök,grovhackade
2 msk smör
1 msk olivolja
1 msk citron
2 msk riven prästost
salt, peppar
Smält smöret och oljan i en panna. När smöret fräst klart lägger du i sparrisen. Stek den mjuk i ett par minuter. Pressa över citronen, ha i ramslöken och den rivna osten och blanda runt. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar