Dubbelpanerad rödspätta med blomkålsmos och remouladsås
4 portioner
2 hela rödspättor, fileade
1,5 dl bovetemjöl
1 ägg
1 burk sesamfrön
2 dl parmesan
salt, peppar
30 g smör till stekning
Moset
1,5 st blomkål
1 msk dijonsenap
50 g smör
salt, peppar
Såsen
1,5 msk kapris, hackad
1 saltgurka, hackad
1 ägg, hackat
1,5 msk persilja
1,5 msk dill
1 msk dijonsenap
1 msk citron
1,5 msk creme fraiche
1,5 msk majonnäs
salt, peppar
Filea fisken. Vänd den först i mjölet, därefter i ägget och sen i sesam-och parmesanblandningen. Fräs en rejäl klick smör i pannan och stek filéerna tills de är fina och gyllenbruna.
Koka blomkålen, mosa den och tillsätt smör och senap. Salta och peppra.
För såsen blandar du bara alla ingredienser. Piece of cake.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar