Den här bloggen skulle ju inte representera mig om det inte fanns någonting finskt här också, so here you go! Till påskbordet serveras i vårt hem alltid denna finska kesellatårta, det hör liksom till och den är jättegod! Enkel också att göra som GI-dessert. Tänk på att börja den här desserten dagen innan den ska serveras eftersom den måste ligga i kylen i ett dygn. I den riktiga pashan är det syltade frukter men jag använder färsk frukt för att minska på sockret.
Pasha
8 pers
2 dl smält smör
2 dl stevia socker
1 äggula
1/2 vaniljstång, fröna
2 burkar kesella
1/2 citron, saften
50 g hackade mandel
2 dl vispad grädde
en handfull jordgubbar, hackade + några hela till dekorering
mandelspån
Vispa samman smör och socker. Ha därefter i kesellan, vaniljen, äggula, hackade mandeln och jordgubbarna. Vänd ner grädden. Smaka på smeten och pressa i så mycket citron som du tycker behövs. Häll i en silduk eller sil (eller både och) och ställ i kylen i ett dygn. När du ska servera pasha vänder du bara upp den och dekorerar med mandelspån och mer frukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar