Soppa på gröna ärtor och mynta med en citron och parmesankräm
4 pers
500 g gröna ärtor
ca 20 blad färsk mynta
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk lantbuljong
6 dl vatten
salt, vitpeppar
2 msk crème fraîche
1,5 dl riven parmesan
rivet skal av en halv citron
svartpeppar
salt
Hacka löken och stek den i smöret. Ha därefter i resten av ingredienserna och låt koka i ca 15 minuter. Purea allt, passera genom en sil och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av, salta och peppra. Blanda samman alla ingredienser för parmesankrämen, kan behöva extra salt. Lägg en klick i tallriken och häll på soppan. Och så lite peppar på hela kalaset!
Eftersom jag inte kunde få den fina semlan från fd luxbageriet fick det i stället bli en från xoko här på gatan där jag bor. Xoko vann dessutom semmeltestet vi gjorde på jobbet förra året (eller var det förrförra året, förra året var jag troligtvis på rejäl bantningskur eftersom jag skulle gifta mig några veckor senare). Gott!! Vi kommer in i GI-rutinen i morgon istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar