E och jag äter mycket kyckling. Vår favoriträtt på fredagar på landet var (i vårt tidigare icke-GI-liv) Pluras sherrykyckling som vi åt med baguette (mmmm!). Då brukade vi köpa en hel kyckling som vi styckade (iofs gör vi nästan alltid det eftersom det är så billigt). Dock är varken jag eller E nåt stort fan av det ljusa köttet på kycklingen. I början brukade jag ändå lägga in hela kycklingen i pannan men de senare åren har jag skurit bort bröstköttet och slängt in i frysen. En passande rätt till dessa kycklingfiléer är ceasarsallad. Ibland gör vi egen dressing men eftersom kvällen spenderades med shopping och stadsauktion var vi så hungriga när vi kom hem att det fick bli köpedressing. Romansallad, tomat, dressing, massor med parmesan, kyckling och bacon. Mums! Kycklingen är stekt i smör med salt, peppar, lite paprikakrydda och chili.
Här har vi lagt upp salladen på det fina Mateusfatet som vi fick i bröllopspresent!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar