Vitlök och blomkålssoppa
4 pers
Smör
10-12 vitlöksklyftor, skalade
1 blomkålshuvud
2 msk sherry
1 buljongtärning
vatten
2 dl grädde
3 äggulor
salt, peppar
Börja med att skala och skära en massa vitlöksklyftor som du steker i lite smör. Låt dem inte ta färg! Häll på lite vin (nu hade jag inget öppnat vin hemma så det fick bli sherry) och låt det puttra in. Därefter häller du på hönsbuljong och lägger i blomkålen och låter puttra ett tag. Mixa när blomkålen har mjuknat. Häll på 2 dl grädde och smaka av med salt och peppar. Ta sedan en slev av soppan och häll upp i en skål. Där i lägger du tre äggulor. Blanda väl och häll tillbaka ner i soppan, obs soppan får inte koka efter detta! Å så gott!
Kan man frysa in den, tror du?
SvaraRaderaDet tror jag man kan absolut!
RaderaOch jag har inget vitt vin hemma heller. Bara rödtjut. Vad tror du om det?
SvaraRaderaNä skippa vinet i så fall. Eller köp sånt där matlagsningsvin i värsta fall på ica. har du nån gammal flarra vermouth hemma månne? Jag brukar köra på det när det inte finns några slattar hemma. Kram!
Radera