Så, in i ugnen på 150°C i ca två timmar med lite rosmarin, vitlök och olivolja.
Before pic
När jag hade börjat göra i ordning middagen, ringde våra bästa vänner och bjöd över oss på middag. Eftersom middagen redan var planerad tyckte vi att det var bättre om de kom över till oss. Ett paket fläsklägg skulle knappt räcka med de grönsaker jag hade planerat till fyra personer. Så det fick bli en melanzane alla parmigiana som extra tillbehör.
Jag blir alltid orolig för att maten inte ska räcka till. Underbart är det då att det är krabbsäsong, så för en liten peng blev det en fantastisk förrätt åt var och en med en halv krabba. Till det serverades det en egengjord aioli. Pressa en halv citron i en bunke och två vitlöksklyftor. Lägg i tre äggulor (obs måste vara rumstempererade annars blir majonnäsen rinnig) och vispa ihop allt. Häll i olja (inte olivolja) lite i taget samtidigt som du vispar. Jag hade i saffran på slutet men i efterhand så tror jag nog att den borde gått i tillsammans med citronen... Salt och peppar på det så blir det supersmarrigt!
Melanzanen gjordes genom att steka en gul lök i olivolja och därefter lägga i en stor vitlöksklyfta, en peperoncino, oregano och timjan. Innan någonting tagit färg hällde jag i en burk plommontomater och tomatsåsen som var kvar efter att jag snott körsbärstomaterna ur en burk till pasta all'amatriciana till lunch (fullkornspasta så klart!). Lite socker, salt och så var det klart! Jag använder mig av grillpannan för att mjuka upp centimetertjocka aubergineskivor. Därefter lägger jag upp det som en lasagne: först lite tomatsås, sen auberginer, därefter tomatsås, peppar, parmesan, auberginer, tomatsås, peppar, parmesan, ja tills formen är full. Avsluta med parmesan på toppen. Ugnsformen skulle egentligen in på 190°C i en halvtimme men min fick följa med porchettan på 150°.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar