tisdag 6 augusti 2013

Krispiga zucchiniblommor

Min far har ett fantastiskt litet trädgårdsland bakom sitt radhus i Sumpan som alla grannar stirrar avundsjukt på när de går förbi. Där har han det mesta som går att odla och är någorlunda självförsörjande på grönsaker under sommarhalvåret.



 
En av grannarna går ofta förbi och försöker få pappa att lämna över alla de fina zucchiniblommorna till honom för att han ska kunna sälja dem i sin restaurang men min käre far vet exakt hur eftertraktade dessa fantastiska blommor är och äter dem hellre själv. Ibland råkar jag åka förbi vid rätt tillfälle och får då med mig en handfull blommor hem. Vilken lyx! En smak av Italien fast hemma!

Den här gången var blommorna inte så stora så vi bestämde oss för att inte fylla och fritera dem utan att steka upp dem med kryddor och servera dem som ett tillbehör till salsiccian som vi skulle grilla men tyckte sedan att det var för meckigt så den stektes istället. En riktig italiensk afton blev det. Salsiccian och zucchiniblommorna parades ihop med VÅRA EGENODLADE vaxbönor som kokades och sedan serverades med olivolja och flingsalt, samt en mozzarella som öppnades som en bakad potatis och som det sedan ringlades olivolja på, hackad grön chili och lite citronsaft. Mums!
 
Krispiga zucchiniblommor
 
så många zucchiniblommor som du kan få tag i, vi hade typ åtta
2 vitlöksklyftor, hackade 
3 sardellfiléer, hackade
1 msk persilja, hackad
olivolja

Värm upp oljan. Stek vitlöken, sardellerna och persilja länge länge. Vitlöken ska hinna mjukna och sen ändra färg, sardellerna ska vara helt smälta när det är klart. Lägg i blommorna och stek med i någon minut. Det är alltså inte blommorna som är krispiga utan vitlöken!

2 kommentarer: