torsdag 15 augusti 2013

Fröknäcke

Under vår lilla tur till Fejan i förra veckan bjöd min vän Hanna på ett jättegott fröknäcke. Funkar både som frukostmacka och som finknäcke till osten. Du kommer älska det!

Fröknäcke
16 bitar

2 dl hela linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
4 dl vatten
Flingsalt

Rör ihop alla ingredienser förutom saltet i en bunke. Ställ in i kylen i minst sex timmar. Bred ut smeten med slickepott på plåt med bakplåtspapper och strö på flingsalt. ställ in plåten i ugnen på 125 grader i en timme. Därefter öppnar du luckan för att släppa ut fukten. Sänk värmen till 100 grader. Öppna luckan då och då för att släppa ut mer fult. Stäng av värmen efter en timme och låt svalna i ugnen. Är det fortfarande kladdigt kan du sätta på ugnen på 100 grader igen och köra en stund till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar