lördag 10 augusti 2013

Hannas gurksoppa

Varje år beger vi, sju tjejer som känt varandra sedan gymnasiet, oss ut på en liten resa. Den traditionen har hållits i sedan vi först lärde känna varandra fastän resorna brukar vara av det lite lugnare laget numera jämfört med den första resan till Ibiza. Numera är det mycket mer avancerat dessutom med sparande för längre resor vart femte år och skärgårdsresor varje år. Förra året var det Landsort som gällde och i år bar det av till Fejan. Flertalet resor har startat i panik då jag, tidsoptimisten, alltid tror mig ha gott om tid i början av resan. Detta byts snart ut mot panik när jag inser att jag kommer att missa anslutningen. Så även i år, då vi  missade båten med en minut. Å så vi skrattar när vi funderar ut hur tjejerna ska lyckas photoshoppa mina biljetter så vi inte missar flyget till Miami nästa år.


Den här dagen spenderades i alla fall ute på klipporna på ön, solandes, snickesnackandes och skrattandes.
 

Vi besökte även rökeriet på ön och fick med oss en fantastisk sik hem. Till lunch bjöd Hanna på en fantastisk gurksoppa. Siken smulade jag i soppan, men du kan även äta den som den är.

Gurksoppa
4 pers

2 stora gurkor
1 citron, saften 
1 röd chili
1 dl gräslök
1 dl dill
1 dl persilja

Hacka allt och lägg i en mixer. Mixa. Smaka av med salt och peppar. Häll i vatten om du tycker den blir för tjock. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar