söndag 9 juni 2013

Pasta med karljohansvampsås

Här kommer en snabbpasta att ha som stapelvara hemma. Se till att alltid ha en påse torkad karljohansvamp i skafferiet så kan du alltid laga till det när du vill ha något gott men inte tänker lägga ner så mycket tid på det. Jag skulle lika gärna servera goda vänner detta som att, som denna gång, servera E rätten på en regnig söndag ute på landet. Men det bästa med den här rätten är att om du bara ser till att ha svampen hemma så kan du använda lite av det ena och andra. Den här gången använde jag purjolök snarare än gul lök och jag hade prästost istället för parmesan, mest för att jag bara hade frukostost hemma.

Pasta med karljohanssvampsås
4 pers

30 g torkad karljohansvamp
smör
olja
0,5 lök, hackad
3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 dl svampbuljong
2 dl grädde
peppar, massor!
salt
1 tsk timjan
1 dl ost
pasta


Blötlägg svampen i kokande vatten. Under tiden steker du löken mjuk i smör och olja. Ha i vitlöken och därefter svampen som du hackat. Häll på  lite vin och låt puttra in. Ha därefter i lite svampbuljong och låt även det koka in lite. Häll därefter på grädden. Låt puttra i tio minuter. Smaka av med salt och en massa peppar. Och så lite timjan i. Strax innan servering har du i osten. Häll av pastan och blanda ner den i såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar