måndag 29 april 2013

Grillad regnbåge med pepparrotsblomkål


Vi är inne i en skogstokig period här ute på landet. Det är inte många träd som står kvar efter att vi varit framme. I framtiden ska här byggas garage och altaner men främst bara ta hand om en lite väl förfallen trädgård. En del av detta arbete är ju självklart eldandet och nu när jag och E tagit måndag och tisdag ledigt nu inför första maj så passar vi på och försöker rensa bort det sista. Det är något med brasor, det är helt fantastiskt att sitta och titta på. Jag passade på att njuta igår eftermiddag med ett glas vin och en bra bok medan jag väntade på att brasan skulle sluka allt.


 
När väl allt brunnit upp och kvar blev den glödande askan passade vi på att slänga upp ett grillspjäll och några foliepaket med fisk och pepparrotsblomkål. Hur mumsigt som helst och så slapp vi tända grillen.

Regnbåge i folie med pepparrotsblomkål
2 pers

2 små regnbågar
dillkvistar
gräslök
persilja
citron
2 msk smör
salt, peppar

1 litet blomkålshuvud
3 msk färsk pepparrot, riven
4 msk smör
dillkvistar
persilja
gräslök

Fyll regnbågarna med örterna, någon citronskiva och smöret. Vira in dem i folie.
Dela blomkålen i buketter och gör små folieknyten av alla ingredienserna. Tio minuter på grillen så är allt klart. Servera med lite extra citron och kanske en smörklick. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar