torsdag 28 mars 2013

Påskomelett

Jag tror nog att det här är första gången som vi öppnar landstället utan att råka ut för ett trasigt rör. Varje år har vi kommit ut, vadat i snö till pumphuset i mörker för att sedan börja bråka med ett rör som sprutar ut vatten samtidigt som vi står i köket med en styckad rå kyckling. Ibland har vi bara packat ihop och åkt hem igen. Ibland har föräldrarna fått komma ut efter att vi försökt att laga röret. Men inte i år, peppar peppar, allt verkar funka. Så dagen har handlat om att städa bort alla spindelnät och bara vädra. När man är inne i arbetet vill man ha en snabb lunch och den här lilla påskomeletten från recept.nu passar ju perfekt då.

Påskomelett
2 pers
 
5 ägg
2 msk mjöl
salt, peppar
smör
1 burk matjessill
1 dl gräddfil
gräslök

Blanda mjöl, ägg, salt och peppar. Smält smöret i pannan och ha i äggblandningen. Sänk värmen och låt stelna. Dra av plattan. När omeletten svalnat lite har du på sillen, gräddfilen och gräslöken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar