söndag 27 januari 2013

Chili cheese balls

Ja när vi ändå håller på och friterar och redan har bränt halva handen så kan vi ju fritera ännu mer! Ni vet såna där chili cheese tops som man får på Donken och Max, här är min variant på dem. När du smakat på dessa kommer du aldrig köpa dem på hamburgerrestauranger igen.

Chili cheese balls
ca 20 st
 
5 dl riven ost
3 msk crème fraîche
1 grön chili
1 tsk pimentón de la vera
1 tsk timjan
1 äggvita
50 g riven parmesan
1 burk sesamfrön
1 dl bovetemjöl
jordnötsolja för fritering

5 dl riven ost (jag använde sån där pizzaost från Eldorado som jag alltid bunkrar upp med när vi storhandlar) blandas med tre matskedar creme fraiche, en hackad grön chili, en tesked pimenton de la vera och en tesked timjan. Rulla ihop till bollar stora som köttbullar och dubbelpanera i bovetemjöl, sen vispad äggvita, sen parmesan och sesamfrön. Släng upp dem på en plåt och in i frysen tills det är dags att fritera dem. Bollarna behöver friteras rätt länge eftersom de är frysta, 3-4 minuter.  Lägg upp på pappershandduk för att få bort det överflödiga fettet. Servera varma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar