Jag gillar ju marockanska smaker och började leta efter lite olika taginerecept. Här kommer en lammgryta med gröna russin, inlagda citroner och oliver. Personligen är jag inget stort fan av frukt i mat och hade faktiskt tänkt utesluta russinen, eller i alla fall ha dem vid sidan av, men jag insåg sen att de behövs i grytan för att väga upp beskan från citronerna och sältan från oliverna. Grymt gott blev det i alla fall. Till grytan åt vi bulgur kokat i hönsbuljong. I grytan ingår den nordafrikanska kryddan raz el hanout, inga konstigheter, finns i alla välsorterade livsmedelsaffärer.
Marockansk lammgryta
4 pers
1 kg grytbitar av lamm, med
ben
1 gul lök, hackad
5 vitlöksklyftor, hackade
1 burk plommontomater
1 msk raz el hanout
0,5 tsk aleppopeppar eller
annan chilipeppar
2 dl vatten
1 dl inlagda citroner,
skalade och hackade
1,5 dl gröna oliver, urkärnade
och hackade
1 dl gröna russin
Matolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar