Den här gången var blommorna inte så stora så vi bestämde oss för att inte fylla och fritera dem utan att steka upp dem med kryddor och servera dem som ett tillbehör till salsiccian som vi skulle grilla men tyckte sedan att det var för meckigt så den stektes istället. En riktig italiensk afton blev det. Salsiccian och zucchiniblommorna parades ihop med VÅRA EGENODLADE vaxbönor som kokades och sedan serverades med olivolja och flingsalt, samt en mozzarella som öppnades som en bakad potatis och som det sedan ringlades olivolja på, hackad grön chili och lite citronsaft. Mums!
Krispiga zucchiniblommor
så många zucchiniblommor som du kan få tag i, vi hade typ åtta
2 vitlöksklyftor, hackade
3 sardellfiléer, hackade
1 msk persilja, hackad
olivolja
Värm upp oljan. Stek vitlöken, sardellerna och persilja länge länge. Vitlöken ska hinna mjukna och sen ändra färg, sardellerna ska vara helt smälta när det är klart. Lägg i blommorna och stek med i någon minut. Det är alltså inte blommorna som är krispiga utan vitlöken!
Låter helt fantastiskt gott!
SvaraRaderaTack Pytte! Bara hälsomat här som du kan se ;-)
Raderakram