tisdag 14 maj 2013

Ost- och skinkpaj

Varför äter man inte paj mycket oftare? Det är ju helt sjukt gott! Häromdagen skulle vi göra quiche lorraine efter konstens alla regler men det visade sig att vi inte hade rätt ostar och skinkor så vi skippade det franska namnet och körde på den svenska varianten helt enkelt. Botten till den här pajen är gjord på siktat dinkelmjöl vilket gör pajen GI-vänlig. Till pajen åt vi en enkel sallad och dressingen på salladen var resterna av den fantastiska salsa verden som vi lagade för några dagar sedan.

Ost- och skinkpaj
4 pers

125 g smör, rumstempererat
200 g siktat dinkelmjöl
1 msk vatten

200 g gratängost
1 dl prästost
80 g rökt skinka, hackad
1 gul lök, hackad
1 msk smör
3 ägg
4 msk creme fraiche
0,5 dl mjölk
salt
peppar

Sätt ugnen på 200°. Blanda smöret och mjölet och nyp det till en smulig blandning. Blanda i vattnet och knåda det till en deg. Lägg det i en påse i kylen i en halvtimme innan du tar ut den och trycker ut det i en form, naggar och förgräddar i ugnen i tio minuter.
Under tiden steker du löken i smöret tills den mjuknat. Blanda sedan med övriga ingredienser och häll i pajformen. Grädda i ugnen i 30 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar